De Elshof

Boerencamping

Omgeving van Holten

 

Boerderij 'de Elshof' ligt aan de voet van de Holterberg, tussen de regio's Twente en Salland, de plaatsen Holten en Rijssen. Dit maakt onze omgeving ideaal voor mensen die van de natuur willen genieten. Het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug ligt op een afstand van drie kilometer. Daar zijn ruime mogelijkheden om te fietsen en wandelen en te genieten van het prachtige bos en de heidevelden. 
Een mooi uitgangspunt voor een wandeling over de Sallandse Heuvelrug is het Natuurdiorama of het bezoekerscentrum van het park. Ook kunt u in de omgeving het natuurgebied de Borkeld-Friezenberg bezoeken, minder bekend dan de Sallandse Heuvelrug, maar zeker niet minder mooi!

 


Wilt u iets meer 'cultureels' bezoeken, dan bent u hier ook aan het juiste adres. In de omgeving zijn verscheidene opengestelde molens te zien: de molens in Markelo, Bathmen en Dijkerhoek. Ook kunt u genieten van de pracht en praal van de kastelen om het middeleeuwse stadje Diepenheim. Wilt u meer weten over het leven hier minder lang geleden? Bezoek dan eens het klompenmuseum in Enter of het Leemspoor in Rijssen. 

Voor de kinderen is er ook genoeg leuks te doen in de omgeving. Openluchtzwembad Twenhaarsveld ligt op loopafstand. U kunt met uw kinderen of kleinkinderen naar de kinderboerderijen Dondertman of Strubbert gaan. Een bekend attractiepark in de buurt is Avonturenpark Hellendoorn, waar jong en oud kan genieten van de geweldigste achtbanen en andere attracties. 

 

Voor verdere toeristische informatie kunt u contact opnemen met ons of met toerisme Rijssen-Holten.